Вход | Регистрация
Плевен 13°C

Дарение от Дания получи УМБАЛ - Плевен

То включва електрически реанимационни и детски легла, легла за новородени, инвалидни колички, стол за баня, проходилки, бастуни

Дарение от Дания получи УМБАЛ - Плевен
УМБАЛ "Георги Странски - Плевен

Голямо дарение от Дания получи УМБАЛ "Д-р Георги Странски” в Плевен.

То включва 20 електрически реанимационни легла, 6 детски легла с подвижен механизъм, 28 дунапренови дюшеци, 4 детски дървени легла, 4 легла за новородени, 13 инвалидни колички, стол за баня, проходилки, калъфки и бастуни. 

Оборудването е предоставено на Клиниката по ортопедия и травматология, Клиниката по педиатрия, Първо и Трето отделение на Клиниката по анестезиология и интензивно лечение, Отделението по неонатология, Клиниката по ушни, носни и гърлени болести и други звена в лечебното заведение.

С новото оборудване пациентите на УМБАЛ - Плевен ще се чувстват по-комфортно по време на лечението си, а това ще допринесе и за по-бързото им възстановяване, категорични са специалистите, информират от УМБАЛ.

Това е поредното дарение на датската организация у нас, но първото обект на което са пациентите на Университетската болница в Плевен. Жестът се осъществие благодарение на посредничеството на фондация "Бългериан ейд мишън” - Банкя.Докладвай за нередност в статията
Добави коментар