Вход | Регистрация
Плевен 12°C

Измерват кръвната захар безплатно


Снимка:

Клиниката по ендокринология при УМБАЛ "Д-р Георги Странски" в Плевен организира Дни на открити врати по повод Световния ден за борба с диабета - 14 ноември.

Кампанията се осъществява под патронажа на кмета на Община Плевен, проф. д-р Димитър Стойков.

В рамките на инициативата от 11 до 14 ноември в Клиниката по ендокринология ще бъдат провеждани безплатни измервания на кръвна захар, гликиран хемоглобин, телесно тегло и обиколка на талията на болните със захарен диабет и ще бъдат давани индивидуални консултации за постигане и поддържане на по-добър метаболитен контрол.

Мотото на инициативата е "Профилактиката има ключово значение". Затова  Клиниката по ендокринология отваря своите врати и за изследване на лицата без диабет. Специално внимание ще се отдели на лицата с висок риск за възникване на диабет или такива с известни преддиабетни  състояния, както и родственици по първа и втора линия с диабет, лица над 45 години, жени с диагностициран през бременността гестационен диабет или жени родили деца с тегло над 4500 грама.

В рамките на кампанията в Кабинета за обучение на диабетно болните в Клиниката по ендокринология ще бъдат изнесени последователно три публични общообразователни лекции за пациенти - "Съвременни аспекти в терапията на втори тип захарен диабет", "Ролята на хипергликемията за възникване на диабетните усложнения" и "Практически насоки в лечението на диабетно болните".

<< Sever.bg във Facebook >>Източник: infoPleven
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар