Вход | Регистрация
Плевен 18°C

Онкоболница ще строят в Плевен

Специализираното здравно заведение ще облекчи пациентите си - събира 5 клиники на едно място

Онкоболница ще строят в Плевен

Високотехнологична Специализирана болница по онкология "Св. Марина” ще се строи в Плевен. До месец започва изграждането на здравното заведение, което ще включва няколко клиники - по онкогинекология, урология, гръдна хирургия, химиотерапия и инвазивна гастродиагностика. Целта е онкоболните да получават на едно място пълната медицинска услуга и да бъдат максимално облекчени при лечението си.

Около 10 млн. лева е цялата инвестиция и включва земята, сградата и апаратурата. Болницата ще има разгъната площ от 6 350 кв. м., с 84 легла и ще е издържана по всички европейски стандарти.

По думите на проф. Григор Горчев, собственик на Специализираната болница за активно лечение по акушерство и гинекология (СБАЛАГ) "Света Марина”, лекарите-специалисти ще се концентрират в областта на онкологията, "защото е много неприятно наши пациенти да ходят в Турция и да ползват техните услуги. Държавата до сега не помисли и не направи необходимото за онкоболните”.

В новото лечебно заведение ще работят 160 висококвалифицирани специалисти, като отдавна тече процес на "окомплектоване на екипите". Коментарът на проф. Горчев е, че в СБАЛАГ "Света Марина” почти не съществува текучество на кадри, което говори, че те са добре мотивирани.

Община Плевен вече е издала разрешителното за строеж. До две седмици ще бъде осигурено и кредитиране. Плановете са строителството да приключи до края на 2014 г. и още от началото на 2015 г. онкоболницата да заработи ефективно.

Специализираната болница за активно лечение по акушерство и гинекология (СБАЛАГ) "Света Марина”, която ще се премести в новата сграда, е създадена преди 10 години. За този период в нея са инвестирани 8 млн лева. 100 хиляди са пациентите, потърсили помощ в лечебното заведение. Средната цифра на годишните операции е над 2 000. За 4-те години от своето съществуване в Акушерската клиника са се родили над 1000 бебета. Развиват се и международните контакти с други лечебни заведения, информира Рената Карааргирова, директор "Международни връзки и научен обмен". Вече е поставено  началото на съвместна работа между специалисти от ХАЙФУ центъра в Плевен и колегите им от Букурещ. Текат онлайн консултации, след които наши специалисти ще пътуват и ще оперират там. След един месец ще заработи още един високотехнологичен апарат за стопяване на тумори чрез използване на високоинтензивен фокусиран ултразвук.

<< Sever.bg във Facebook >>

Докладвай за нередност в статията
Добави коментар

Fatal error: require_once(): Failed opening required '/var/www/sever.bg/releases/2//Cornerstone/Cache/Item.php' (include_path='.:/usr/share/php:/usr/share/pear') in /var/www/sever.bg/releases/2/vendor/novinite/lib/Shared/SessionManager/Memcached.php on line 57