Вход | Регистрация
Плевен 30°C

Повишена успеваемост при инвитро процедурите в Плевен

Повишена успеваемост при инвитро процедурите в Плевен
Снимка: Thinkstock/Guliver

В Клиничния институт по репродуктивна медицина "Св. Елисавета” в Плевен отчитат 55.5% успеваемост при инвитро процедурите. Тя е с 23 пункта по-висока в сравнение със същия период на миналата година. За първото полугодие в  центъра са преминали 135 жени за инвитро процедури, като при 75 от тях е установена клинична бременност. Това съобщи заместник-управителят на медицинския център Даниела Гонкова.

Инвитро центърът е извършил и 21 процедури, финансирани от Фонда за асистирана репродукция. Седем от тях са завършили с клинична бременност, което е 33.3% при 26.11% за същия период на миналата година. "Това показва също повишаване на процента успеваемост, независимо от закъснялото стартиране на процедурите, финансирани от Здравната каса”, обясни Гонкова.

31 жени, чиито процедури са финансирани от фонда през миналата година, вече са родили, като родените бебета са 39.  Даниела Гонкова уточни, че подаването на документи за фонда продължава  и че расте броят на одобрените, при които предстои инвитро процедура.

<< Sever.bg във Facebook >>Източник: infoPleven
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар