Вход | Регистрация
Плевен 12°C

Червенобрежката болница се сдоби с нова апаратура

Червенобрежката болница се сдоби с нова апаратура
Община Червен бряг

Нова медицинска апаратура за 70 хил. лева бе закупена за МБАЛ в Червен бряг, а с други 20 хил. лева бе направен ремонт на Хирургичното отделение. Средствата са отпуснати от Общината.

Закупен е немски хемодиализен апарат, ехограф за нуждите на отделенията по образна диагностика и АГО, а скоро Вътрешно отделение ще има и модерен бронхоскоп за диагностика на белодробни заболявания. Тази седмица отделението по АГО ще бъде дооборудвано със съвременен генекологичен стол, новозакупени са и 3 ЕКГ апарата.

Ремонтни дейности са извършени главно в операционния блок на Хирургичното отделение където са подменени стените и пода със специално покритие против инфекции. Сега отделението разполага с две съвременни операционни зали. В началото на месеца завърши и ремонтът на Детското отделение, за което болницата отдели собствени средства. Всички стаи, кабинети и коридорът са пребоядисани и освежени.

"В резултат на множеството инвестиции от общинския бюджет, както и редица дарения, направени в  последните 4 години, сградният фонд е в отлично състояние, а условията за работа там са повече от добри” - коментира управителят на болницата, д-р Цветан Костадинов.

Той поясни, че всички отделения са обезпечени с пълен обем специалисти, които предоставят на пациентите качествени грижи. Единствените притеснения на доктор Цветанов са към държавната политика и недовършената реформа в болничната помощ и здравеопазването като цяло. Още повече, че се очаква сериозно недофинансиране в типа болнична помощ от НЗОК, което ще изправи пред големи затруднения дейността на червенобрежката болница до края на годината.

<< Sever.bg във Facebook >>Докладвай за нередност в статията
Добави коментар