Вход | Регистрация

Щедро дарение за болницата в Плевен

Щедро дарение за болницата в Плевен
УМБАЛ "Георги Странски - Плевен

Щедро дарение получи Плевенската болница УМБАЛ "Д-р Георги Странски" от организация в Дания, с посредничеството на фондация "Бългериан ейд мишън" - гр. Банкя.

Благородният жеств включва 20 електрически реанимационни легла, 6 детски легла с подвижен механизъм, 28 дунапренови дюшеци, 4 детски дървени легла, 4 легла за новородени, 13 инвалидни колички, стол за баня, проходилки, калъфки и бастуни. Размерът на помощта е значителен, тъй като само едно реанимационно легло струва над 20 000 лева.

Оборудването е предоставено на Клиниката по ортопедия и травматология, Клиниката по педиатрия, Първо и Трето отделение на Клиниката по анестезиология и интензивно лечение, Отделението по неонатология, Клиниката по ушни, носни и гърлени болести и други звена в лечебното заведение.

С новото оборудване пациентите на УМБАЛ - Плевен ще се чувстват по-комфортно по време на лечението си, а това ще допринесе и за по-бързото им възстановяване, категорични са специалистите.

Това е поредното дарение на датската организация у нас и е първото, предназначено за пациентите на Университетската болница в Плевен.

<< Sever.bg във Facebook >>Докладвай за нередност в статията
Добави коментар

Fatal error: require_once(): Failed opening required '/var/www/sever.bg/releases/2//Cornerstone/Cache/Item.php' (include_path='.:/usr/share/php:/usr/share/pear') in /var/www/sever.bg/releases/2/vendor/novinite/lib/Shared/SessionManager/Memcached.php on line 57