Вход | Регистрация
Плевен 12°C

„Достъпно здраве“ и за децата в Плевен

Инициативата е част от кампанията на „Сдружение Азбукари“ - „Вярвам в теб“

„Достъпно здраве“ и за децата в Плевен
Сдружение "Азбукари"

Инициативата "Достъпно здраве", която ще даде възможност на деца с увреждания да получат безплатна професионална консултация при дерматолог предизвика мащабен интерес.

Все повече лекари от столицата и други големи градове се присъединяват към общото социално начинание на "Есте клиник" и "Сдружение Азбукари".

От месец декември медиците, включили се в инициативата, ще извършват безвъзмездни прегледи по 1 час седмично с цел повишаване здравната култура на децата с увреждания. Те ще получават подходящи козметични продукти, а родителите им допълнителни информационни материали.

Началото на серията от консултации ще постави доктор Радина Денкова, която е и патрон на иницативата. Прегледите ще се извършват от 2 декември 2013 година с предварителна заявка на посочените телефони. Д-р Денкова и "Сдружение Азбукари” призовават повече лекари и фирми за дерматологична, и медицинска козметика да се включат в проекта.

"Достъпно здраве" е част от националната кампания за социална интеграция "Вярвам в теб!". Каузата е изграждане на обществена детска площадка, адаптирана и за деца със специфични потребности в град Велико Търново със средства от дарения.

Д-р Христина Хайдудова ще приема всеки четвъртък от 10:00 до 11:00 ч. в УМБАЛ Плевен, Втора клинична база, ул. "Ген. Владимир Вазов" 91, Кожна клиника, 1 етаж. Телефони за записване: 064866695 и 0878186868

Повече информация как да подпомогнете благородните каузи на Сдружение "Азбукари" може да научите на www.azbukari.org.

<< Sever.bg във Facebook >>

 Докладвай за нередност в статията
Добави коментар