Вход | Регистрация
Плевен 19°C

Може ли финансист да стане "Човек на годината"?

Може, стига да не стяга прекалено много коланите и да се казва Станислав Георгиев, който на всичкото отгоре е и филантроп

Може ли финансист да стане "Човек на годината"?
посредникнюз.ком

Плевенчанинът Станислав Георгиев е номиниран за  за наградата "Човек на годината” 2014 на Български хелзинкски комитет, съобщават от фондация "Помощ за благотворителността в България”. Наградата се присъжда за принос към правата на човека и правозащитността.

Станислав е финансист и филантроп. Той е основен двигател на 1000-километровия балкански маратон - инициатива, която комбинира спорта и благотворителността в доста трудно изпитание - да изминеш 1000 километра пеша и с велосипед. Самата платформа е изцяло благотворителна, като всеки участник избира кауза, която подкрепя.

Фирми и граждани са поканени да подкрепят 4 каузи в България и 20 в Румъния. Плевенската кауза е създаване на Монтесори терапевтична стая, която да се използва от 50 деца с умствени увреждания и техните семейства.

Станислав Георгиев организира и първият маратон на приятелството в Плевен. Маратонът се проведе на 28 септември тази година и  набираше средства за деца-аутисти в местната фондация Българската асоциация за лица с интелектуални затруднения.

Георгиев дори отказва работата като вицепрезидент на топ банка в Румъния, за да развива донорската култура и здравословния начин на живот в България,

За Станислав Георгиев можете да гласувате на електронната страница: http://www.humanoftheyear.org/novini/nominacii/stanislav-georgiev-sk-begach/.

<< Sever.bg във Facebook >>посредникнюз.ком
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар

Fatal error: require_once(): Failed opening required '/var/www/sever.bg/releases/2//Cornerstone/Cache/Item.php' (include_path='.:/usr/share/php:/usr/share/pear') in /var/www/sever.bg/releases/2/vendor/novinite/lib/Shared/SessionManager/Memcached.php on line 57