Вход | Регистрация
Плевен 15°C

Моторист стана нарушител с рекорд

199 км/ч. е скоростта, с която е профучал край стационарна камера в Плевен
Моторист стана нарушител с рекорд Снимка: inews.bg

199 километра в час е скоростта, с която моторист поставя рекорд за превишена скорост, пренебрегвайки знаците за допустимите 90 км/ч. Той е бил засечен от стационарна видеокамера на КАТ на околовръстното край Плевен вчера.

Не стига поставеният рекорд, ами се оказва, че мотоциклетистът е тренирал за него, след като е бил засечен и на 6 април, на същото място, със 186 км/ч. Екстремният шофьор ще бъде наказан с глоба в размер на 700 лв., съобщават от Пътна полиция на МВР - Плевен.

2300 шофьори с превишена скорост са записали полицейските камери в Плевен само за един месец. По 200 са нарушителите през дните с усилен трафик. Явно нито камери, нито глоби плашат почитателите на високата скорост, защото от Районното управление в града информират, че събираемостта на глобите за това нарушение е 70%.

Камерата на околоръстното сигурно е довела главоболие на много водачи извън закона, съдейки по опитите да бъде повредена наскоро. Някой я е наръил с боя, заради което тя не е записвала два дни. Въпреки емоцията от високата скорост не е зле да се замислим, че тези камери не са на пътя, за да ни развалят кефа, а за да спасят живота ни.

_________________________________________________________________________________


Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bgИзточник: inews.bg
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар