Вход | Регистрация
Плевен 29°C

6,5-метров глобус ще запознае ученици с устройството на Земята и важността на горите

Подвижна класна стая "Земно кълбо" гостува в Плевен

Подвижна класна стая "Земно кълбо" имат възможност да посетят ученици в Плевен на 30 октомври. Това е първият от общо 5 града, в които ще гостува интерактивната класна стая, осъществявана по проект "Кампания за дъба – събиране на информация и повишаване на обществената осъзнатост по въпросите на дъбовите гори", насочен към ученици 5-7 клас.

Надуваем глобус с диаметър 6,5 м ще бъде разположен на партера в Панорама мол Плевен от 10 ч. Ученици от 4 и 5 клас от ОУ "Лазар Станев" ще научат повече за нашата планета, както и за науките география, екология и др. Те дори ще могат да влязат в самото кълбо, за да разгледат отвътре устройството на Земята.

Глобусът е създаден с помощта на сателитни снимки и освен с него децата ще бъдат запознати с интерактивна програма, посветена на ролята на горите, и в частност на дъба, за човека и околната среда.

След Плевен до април 2016 г. подвижната класна стая ще посети София, Враца, Хасково и Пловдив.

Проектът се изпълнява от Фондация "Тайм” по Програма BG03 Биологично разнообразие и екосистеми, по покана BG03.SGS: Национална кампания за образование и информираност чрез доброволческа дейност и съпътстващи дейности по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009 – 2014 г. чрез Програмен оператор: Министерството на околната среда и водите.

<< Sever.bg във Facebook >>Докладвай за нередност в статията
Добави коментар