Вход | Регистрация

В Белене протестират срещу спирането на проекта за АЕЦ

Днес от 18,30 ч. беленчани ще се съберат на пл. "България"

В Белене протестират срещу спирането на проекта за АЕЦ
Снимка: Булфото

Протестно шествие ще се проведе днес в Белене в подкрепа на строежа на втора атомна централа у нас. Беленчани ще се съберат в 18,30 ч. на пл. "България", за да изразят желанието си за създаване на нови работни места в района.

Това решение беше взето на провела се вчера среща, организирана от кмета на града Петър Дулев. На нея са присъствали лидери на политически партии в общината и председатели на постоянни комисии към местния парламент. Общинският съвет също е провел извънредно заседание, на което е приета декларация относно решението на правителството за спиране на строежа на АЕЦ "Белене".

Кметът заяви, че безработицата в крайдунавския град е извънредно висока - 17,5%, като причина за това са неясните планове за изграждане на централата. Инвестициите в града също са намалели.

"Независимо от категоричната подкрепа на жителите на региона за АЕЦ "Белене" през изминалата година българските държавници не намериха време да се срещнат с хората и на място да се запознаят с реалностите на площадката. Липсата на добра координация между държавната и местната власт постави в патова ситуация местната власт и бизнеса. Едновременно с това превърна Белене в заложник на неясни обещания за алтернатива в икономическото й развитие", заяви по време на срещата Дулев.

_____________________________________________________

Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg

 брягнюз.бг
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар