Вход | Регистрация

Плевен 21°C

Партнъорска среща по проект за интеграция на ромите

Партнъорска среща по проект за интеграция на ромите
Снимка: Север.бг

Третата партнъорска среща по проект "Roma in EU" ще се проведе днес и утре, във Велико Търново, а домакин ще е Център "Амалипе".

На срещата, започнала тази сутрин, ще бъдат дискутирани текущите активности по проекта, както и какво е направено до момента. Основната цел на проекта е разработване на социални и граждански компетентности, които ще бъдат предоставени чрез онлайн обучителен курс на посредници, консултанти, медиатори и обучители, учители, работещи в областта на социалната и/или трудова интеграция на ромите.

Проектът е двугодишна инициатива, финансирана от Eвропейската комисия с продължителност от октомври 2011 до септември 2013 г. Той се изпълнява в България, Румъния, Германия, Испания, Унгария, с координатор Instituto de Formación Integral – Испания и партнъори: Асоциация на ромските жени в Испания; Център "Амалипе" България; Европейско образователно и професионално дружество ООД в Германия; Romani CRISS-Centrul Romilor pentru Interventie Sociala si Studii в Румъния и Dél-Alföldi Regionális Társadalomtudományi Kutatási Egyesület в Унгария.

 


Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар