Вход | Регистрация
Плевен 21°C

Плевенските катаджии борят корупцията по холандски метод

Плевенските катаджии борят корупцията по холандски метод
Снимка: Булфото

Плевенските пътни полицаи днес ще проведат масови проверки на автомобили по т. нар. холандски метод. Темата на специализираната акция е платена застраховка "Гражданска отговорност", съобщават от пресцентъра на МВР.

Днес екипи от служители на сектор "Пътна полиция" при ОД на МВР – Плевен са проверявали сутринта на пътя при "Стара гара" в Плевен, а от 14 часа до 16 часа - на пътя при изхода към град Ловеч. Целта на полицейската контролна операция е превенция на ограничаване на нарушенията и мерки по повишаване на пътната безопасност. Темата на акцията е платена застраховка "Гражданска отговорност".

Според холандския метод не се спират избирателно колите, а се проверяват всички преминаващи МПС. Едновременно се спират няколко автомобила, нареждат се последователно и пак едновременно се проверяват документите на водача и автомобила.

Основната цел на широкообхватния контрол на пътните превозни средства е за единица време да бъдат спрени възможно повече МПС и да бъдат проверени максимален брой водачи. Холандският метод е начин да се намали корупцията и нарушенията на пътя.

 

 


Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg

 

 



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар