Вход | Регистрация
Плевен 21°C

Плевен домакинства на международна конференция по металолеене

Плевен домакинства на международна конференция по металолеене
Снимка: Thinkstock/Guliver

XXI-ата Международна научно-техническа конференция "Металолеене 2014” ще се проведе в Плевен на 10 и 11 април. Организатор на форума е Научно-техническият съюз по машиностроене.

В конференцията ще вземат участие представители на леярските предприятия в България, учени в областта на металолеенето от БАН и техническите университети, водещи световни и български фирми за машини, съоръжения, технологии, материали и услуги за металолеенето, леярски съюзи и асоциации от България.

Очаква се да се включат и над 100 учени и специалисти от Германия, Австрия, Швейцария, Италия, Словения, Франция, Македония, Сърбия, Русия, Украйна, Казахстан, Катар и др. Конференцията изпълнява ролята на иновационен посредник между учените и изследователите,от една страна,и леярското производство,от друга. Тя е и място, където различните страни представят най-новите си идеи и постижения и обсъждат проблемите на леярското производство.

Домакин на форума ще е хотел "Ростов”. Официални гости ще са зам.-министърът на икономиката и енергетиката Иван Айолов и председателят на Научно-техническия съюз по машиностроене – проф. Георги Попов.

<< Sever.bg във Facebook >>



Източник: Радио "Плевен"
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар