Вход | Регистрация

Специализантите от курса за „Младши сержант-първи модул” завършиха с отличие

Специализантите от курса за „Младши сержант-първи модул” завършиха с отличие

На 7 юли 2017 г. във Военновъздушна учебна база "Георги Бенковски” се проведе тържествена церемония за връчване на удостоверенията на специализантите от курс "Младши сержант – първи модул”.
 
Обучението на бъдещите сержанти се проведе в "Центъра за подготовка и обучение”. В рамките на три месеца те усвоиха знания, умения и навици по общовойскова, лидерска, тактическа и огнева подготовки, логистика, история на българските ВВС, държавни и военни символи, основни положения на ЗОВС, бойна готовност и комплектуване на военните формирования.
 
Обучаемите показаха завидна мотивация и висока успеваемост по време на курса. На отличниците ефрейтор Йордан Йорданов, ефрейтор Росен Цветанов, редник Иванела Ботева и редник Николай Гаврилов бяха връчени грамоти за проявено усърдие, високо чувство на отговорност и постигнати високи резултати. 

Полковник Петър Банков – Командир на ВВУБ "Георги Бенковски” и подполковник Ангел Николов – Заместник-командир връчиха удостоверенията на специализантите. Полковник Банков ги приветства за постигнатите високи резултати и им пожела да съхранят и вложат същият ентусиазъм и в бъдещата си дейност: "От днес вие поемате по същинския път в професионалното си развитие, за което три месеца се подготвяхте и вярвам, че ще съумеете да се реализирате по най-добрия за вас и за Военновъздушните сили начин, и съвсем скоро всички вие да заемете мястото си в строя на сержантския състав. По време на обучението получихте една добра основа за предизвикателствата, които стоят пред вас. Тук при нас вие придобихте широк спектър от знания и умения, които са важни за вашата реализация като бъдещи командири на малки войскови единици, като инструктори и ръководители на всички мероприятия свързани с поддържане на уставния ред, дисциплина и сплотяване на колективите”. 

Церемонията продължи с демонстрация на командни качества и умения. Специализантите показаха какво са усвоили по отделните видове подготовки. Изпълнени бяха различни нормативи от огневата подготовка - заемане на положение за стрелба, разглобяване и сглобяване на автомат "Калашников” и пистолет "Макаров”. Демонстративна група изпълни действия от тактическата подготовка - патрулиране в населено място, попадане в засада и оттегляне на отделението. 

източник: dariknews.bgДокладвай за нередност в статията
Добави коментар