Вход | Регистрация
Плевен 18°C

41-годишен шофьор загина при тежка катастрофа край Плевен

41-годишен шофьор загина при тежка катастрофа край Плевен

На 31 юли 2017 година в 8.20 часа от тел. 112 е получен сигнал за ПТП между товарен автомобил и лек автомобил на около 50 м. от изхода на село Въбел в посока разклон за село Муселиево и село Жернов. Веднага са изпратени екипи със служители на РУ-Никопол, служители на "УП"-Новачене, екип на РС"ПБНЗ"-Никопол и екип на ЦСМП-Никопол.

На място е установено, че водачът на автомобил "Форд Сиера" - 41-годишен от Плевен, е изгубил контрол над автомобила и се е блъснал в правилно движещ се товарен автомобил "Мерцедес", управляван от 43-годишен от село Въбел.  В следствие на удара лекият автомобил "Форд Сиера" се е запалил и на място е загинал водачът на автомобила.
Другите двама пътници - 64-годишен и 58-годишен от село Брест, са извадени от горящия автомобил и са транспортирани от екип на ЦСМП-Никопол до ЦСМП-Плевен за прегледи/диагностики/. Престои назначаване на "ДНК" експертиза.

58-годишният е освободен за домашно лечение, а 64-годишният е приет в неврохирургия - гр.Плевен с комоцио за наблюдение, без опасност за живота. Водачът на товарния автомобил е изпробван за употреба на алкохол с дрегер "алкотест-7510", които e отчeл отрицателен резултат.

При инцидента съдействие е оказал и екип на РДПБЗН. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл. 343, ал.1, б. в във връзка с чл.342, ал.1 от НК. Уведомен е дежурен при ОП – Плевен. Работа продължава разследващ полицай. 

източник: dariknews.bg Докладвай за нередност в статията
Добави коментар

Fatal error: require_once(): Failed opening required '/var/www/sever.bg/releases/2//Cornerstone/Cache/Item.php' (include_path='.:/usr/share/php:/usr/share/pear') in /var/www/sever.bg/releases/2/vendor/novinite/lib/Shared/SessionManager/Memcached.php on line 57