Вход | Регистрация

Ново министерство - за Северна България!

Решението за тази част на страната е пътната инфраструктура

Ново министерство - за Северна България!

Така или иначе ще има доста министри. Да се назначи и министър за Северна България, за да има надежда, че тези региони ще напреднат."

Това предлага бившият министър на икономиката Симеон Дянков, понастоящем професор, преподавател в Лондонския Университет по икономика, цитиран от 24 часа. "Тази идея е по-скоро крайно решение на задълбочаващ се проблем. Националната статистика показва че населението се стопява бързо точно в тези региони. Градове като Ловеч, Плевен, Монтана губят най-много хора", коментира Дянков.

По думите му решението е пътна инфраструктура, която се обещава но не се случва, и фокус върху създаването на работни места, което даже не се обещава. "Един от вице-премиерите може да получи това портфолио. Ще помогне донякъде ако всяка седмица в министерски съвет някой пита "А за Северна България?", заяви Симеон Дянков. Според него идеята някои администрации да се преместят в градове на Северна България също ще помогне.

Това често се прави в други държави, с резултат, че работните места са и в провинцията. "Помните, че пробвахме в 2011, но след малък напредък всичко се върна обратно в София. Тази политика трябва да се възобнови. В повечето държави министерство като МРРБ се занимава с развитие на регионите.

В България обаче МРРБ е равнозначно на пътна инфраструктура", допълни проф. Дянков. 

източник: dariknews.bgДокладвай за нередност в статията
Добави коментар