Вход | Регистрация
Плевен 13°C

Мизия ще затанцува в Плевен за пети път!

На 17 и 18 октомври отваря и Улица на занаятите в града

Мизия ще затанцува в Плевен за пети път!
Снимка: Булфото

Повече от 500 ще бъдат участниците в тазгодишното издание на фолклорния фестивал "Мизия танцува". Той ще се състои в Плевен на 17 окомври с начален час 10,30.

20 клуба от страната ще се конкурират в майсторско изпълнение на български народни танци на централния градски пл."Възраждане"., а при лошо време – в зала "Спартак".

Танцьорите ще бъдат оценявани от жури, което ще присъди награди за цялостно представяне и за изпълнение на северняшко хоро.

Плевенският клуб "Българско хоро” и Община Плевен са съорганизатори на събитието, което ще се проведе за пети път в града.

В унисон с фолклорните ни танци за първи път в Плевен ще бъде отворена Улица на занаятите. Дипломирани найстори от страната ще покажат своите изделия в 20 шатри, разположени на пл. "Свободата” в дните 17 и 18 октомври.

Уникални играчки от вълна, кукли, керамика и др.ще могат да си закупят посетителите, както и да видят на живо тънкости при занаятите свещолеене, кожарство, макраме, гравирана кожа, дърворезба, ножарство, плъсти, икономис и др.<< Sever.bg във Facebook >>Докладвай за нередност в статията
Добави коментар