Вход | Регистрация
Плевен 33°C

Нова година с Funky Miraclе и Северняшкия ансамбъл! + ПРОГРАМА за седмицата

Плевенчани ще хапват баница на корем и ще пият греяно вино в Новогодишната нощ

Нова година с Funky Miraclе и Северняшкия ансамбъл! + ПРОГРАМА за седмицата
Снимка: Север.бг

Младата българска група Funky Miraclе ще забавлява плевенчани и гостите на града в Новогодишната нощ. Празнично хоро на Северняшкия ансамбъл за народни песни и танци "Иван Вълев” – Плевен ще се развихри в първите минути на 2016-а година под съпровода на Общински духов оркестър.

Групата Funky Miraclе свири с Миленита, подгрявала е Manu Chao на Sofia Film Festival и Film Festival Luxembourg, както и Слави Трифонов и "Ку-ку бенд".

В 23.00 часа на 31 декември те ще започнат своя празничен концерт в центъра на Плевен. Гостите на тържеството ще могат да похапнат баници с късмети и да пийнат греяно вино в специална шатра.

Присъстващите на площада ще бъдат поздравени от кмета на града Георг Спартански, след което богата празнична заря ще ознаменува идването на 2016-а година.

В дните преди Нова година и Коледа в Плевен ще се проведат различни събития. Днес, 21 декември, жителите на драда и особено най-малките, ще посрещнат Дядо Коледа в17:30 ч. на пл. "Възраждане”.

Той ще очаква за снимка нетърпеливите малчугани до празнично украсената елха на площад "Възраждане” както днес, така и утре от 18 ч.

Коледното настроение ще се повдигне и под съпровода на коледни песни и танци, изпълнени от възпитаниците на НУ ”Хр. Ботев”, НУ ”Патриарх Евтимий” и Детски фолклорен ансамбъл "Мизия”при НЧ "Съгласие”.

На 22 декември ще бъде представена новата книга на Вана Николова. Организатор на събитието е Съюзът на писателите в Плевен. Срещата е от 16:30ч. в ХГ «Дарение Колекция Св. Русев».

На 23 декември ще се проведе Коледен концерт на Плевенска филхармония и ОХ "Гена Димитрова. Те ще изпълнят популярни коледни песни в католически храм "Света Дева Мария от Фатима" от 19 ч.

Диригент на оркестъра - Деян Павлов, на хора - Анелия Дечева. Солисти:Анелия Дечева, Боряна Бешева, Виолета Велчева, Милена Йотова, Снежана Димитрова.

<< Sever.bg във Facebook >>Докладвай за нередност в статията
Добави коментар