Вход | Регистрация
Плевен 33°C

Плевенски "колоритчета" твориха пред Белия дом

Трима възпитаници на Майя Ананиева участваха в престижен фестивал на изкуствата в САЩ

Плевенски "колоритчета" твориха пред Белия дом

Възпитанички на Арт школа "Колорит” в Плевен заедно със своя ръководител Майя Ананиева взеха участие в петия Световен детски фестивал във Вашингтон, САЩ.

Инна Чулева (8г.), Никола Ангелов (10г.) и Кристина Гечевска (12г.) се включиха в престижния форум, провел се в Парка на президента пред Белия дом от 30 юни до 5 юли. Там те рисуваха живопис и твориха в ателиета за приложни изкуства, музика, танци и игри на различни страни участници.

Мотото на фестивала, който няма конкурсен характер, беше "Творчество, разнообразие и единство”. Идеята на организаторите от Международната фондация за детско изкуство  е децата от цял свят да творят заедно  в областта на различните видове изкуства. Така те да открият разнообразието на различните култури и общувайки непринудено, да създават духовни и емоционални връзки на приятелство и толерантност.

Плевенският екип се срещна с Втория секретар  на Посолството на България в САЩ г-н Михаил Божков.  През свободното  време децата посетиха Националната художествена галерия, Галерията за модерно изкуство, Националната галерия за арт скулптура,  Музея на индианското изкуство, както и Националния исторически музей, Националния природен музей, Музея на авиацията, Мемориала на Вашингтон.

Плевенски "колоритчета" твориха пред Белия дом

На закриването на световния форум малките ни художници бяха облечени в национални български костюми и участваха в импровизиран арт спектакъл от музика, танци и игри.

Инна, Никола и Кристина подариха своите живописни рисунки, създадени по време на фестивала, на Изпълнителния председател на Международната фондация за детско изкуство, който призна таланта им.

Всички участници във Фестивала ще получат по пощата Почетен диплом за участие в световния арт форум.

<< Sever.bg във Facebook >>Докладвай за нередност в статията
Добави коментар