Вход | Регистрация
Плевен 31°C

Ученици се обучаваха в устойчив туризъм

Трансграничният проект се реализира в училища от Плевенска област

Ученици се обучаваха в устойчив туризъм
© aleko.konstantinov

Ученици от Долна Митролполия, Плевен и Тръстеник участваха в образователни срещи на тема "Културно-историческо и природно наследство в българо-румънския трансграничен регион". Инициативите, които се проведоха в рамките на 3 дни, са по проект "Трансгранично стратегическо партньорство за устойчив туризъм в Югозападния и Северозападния регион на Долен Дунав".

Лектори и представители на Фондация "Перпетуум-мобиле" проведоха първата среща на 27 май в СОУ "Васил Априлов", гр. Долна Митрополия и бяха бурно аплодирани от младите участници в срещата, информира Дарик.

Втората конференция се проведе на 29 май 2014 г. в Професионална гимназия по туризъм "Алеко Константинов", гр. Плевен. Лектори на събитието бяха утвърдени експерти в областта на туризма от България и Румъния. Възпитаниците на гимназията с интерес се запознаха с природните и антропогенни ресурси на областите Враца, Монтана, Видин и Плевен, България и Мехединц, Долж и Олт, Румъния и възможностите за развитие на устойчив туризъм.

След като представителите на Фондация "Перпетуум-мобиле" излъчиха кадри от промоционален филм за богатството на трансграничния регион, беше проведена кратка викторина с въпроси по неговото съдържание и на изявилите се гимназисти бяха връчени награди.

Днес в СОУ "Евлоги Георгиев" в град Тръстеник се провежда третото събитие.

Проект "Трансгранично стратегическо партньорство за устойчив туризъм в Югозападния и Северозападния регион на Долен Дунав", финансиран по Програмата за трансгранично сътрудничество Румъния-България 2007-2013 г., се осъществява в партньорство между пет организации от България и Румъния. Фондация "Перпетуум-мобиле"- гр. Плевен, България е партньорът, отговорен за провеждането на трансгранични лаборатории и конференции за устойчив туризъм на територията на областите Плевен и Враца. 

<< Sever.bg във Facebook >>Докладвай за нередност в статията
Добави коментар