Вход | Регистрация

Валежите спират постепенно, жълт код за силен вятър в 12 области

Североизточен вятър духа в цяла Източна и част от Южна България

Валежите спират постепенно, жълт код за силен вятър в 12 области
Thinkstock / Guliver

Жълт код за силен североизточен вятър е обявен за12 области в страната днес. Той ще бъде със средна скорост 15-17 м/сек и пориви до 22-24 м/сек и вечерта ще отслабне, прогнозират от НИМХ.

Превалявания от дъжд, в Предбалкана – дъжд и сняг, ще има преди обяд на много места в страната. След обяд от север и облачността ще започне да се разкъсва и намалява, валежите ще спират.

Максималните температури ще са между 4° и 9°, за София 6°. Атмосферното налягане е малко по-ниско от средното за месец март и ще се повишава през деня.

Мъгливо и с валежи от сняг започва денят в планините, като постепенно преваляванията ще спрат, най-късно в Родопите. Облачността над Стара планина ще се разкъсва и намалява. Вятърът ще бъде умерен до силен, временно и бурен от североизток. Максималната температура на 1200 м ще бъде минус 1°, на 2000 м – около минус 6°, като понижението на температурите ще продължи.

Предимно облачно с валежи основно по южното крайбрежие ще бъде времето по Черноморието. След обяд дъждът ще спре. Ще духа умерен до силен североизточен вятър, който постепенно ще се ориентира от север и ще отслабва. Очакваните максимални температури ще са 6°-7°, температурата на морската вода е 8-11°, а морето - бурно, с вълнение около 4 бала.



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар