Вход | Регистрация

Снеговалежът спира, но остава студено

Снеговалежът спира, но остава студено
Снимка: Булфото

Днес над по-голямата част от страната облачността ще намалее до предимно слънчево време. Все още със значителна облачност и на места със слаби превалявания от сняг ще се задържи в Източна България, но и там снеговалежите ще са в процес на спиране. Ще духа слаб до умерен вятър от север-северозапад. Максимални температури между минус 4° и плюс 1°. Атмосферното налягане ще бъде по-високо от средното за януари.

 

В планините ще бъде студено. След много ниските сутрешни температури – по върховете – минус 20° - минус 24°, през деня максималните на височина 1200 метра ще достигнат около минус 10°, на 2000 метра – около минус 15°. Облачността ще се разкъса и в масивите от западната и централна част от страната ще намалее до предимно слънчево време. Все още повече ще бъдат облаците над Източна Стара планина и Странджа, където ще има и слаби снеговалежи, но и те ще бъдат в процес на спиране. Ще продължи да духа силен северен вятър.

 

Над Черноморието ще се задържи предимно облачно и на места ще превалява слаб сняг, но валежите ще са в процес на спиране. Ще се задържи ветровито – с умерен и временно силен север-северозападен вятър. Максимални температури от минус 3° до плюс 1°. Температурата на морската вода е 6°-7°. Вълнението на морето ще бъде 2-4 бала.

 

 


Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg




НИМХ
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар