Вход | Регистрация

Кметовете на Павликени и Сухиндол положиха клетви днес

Областният управител ан В.Търново откри тържествените сесии на новите общински съвети в двете общини

Кметовете на Павликени и Сухиндол положиха клетви днес

Кметът на Павликени инж.Емануил Манолов положи клетва днес заедно с още 21 общински съветници и кметовете на 19 населени места в община Павликени. Това стана на тържествена сесия, открита от областния управител проф.Пенчо Пенчев.

Атрибутите на местната власт - ключът на Общината и огърлицата, бяха връчени на кмета Манолов от вр.и.д. инж.Венцислав Иванов.

Общинският управник сподели, че ще работи в името на Павликени, загърбвайки политическите боричкания. Той призова за прозрачност и откритост пред жителите на общината и за постигане на ефективни политики, насочени към отговорно и развиващо се местно самоуправление.

"Трябва да постигнем с работата си ефективност и ефикасност, разумно финансово управление, прилагане на иновации и привличане на инвеститори", каза инж.Манолов.

По думите му периодът 2015 – 2019г. ще бъде мандат на постиженията и развитието.

Новият Общински съвет в Павликени се състои от 4 политически сили. След тайно гласуване за негов председател беше избрана Ваня Антонова от групата на ГЕРБ.

По-рано днес областният управител проф.Пенчо Пенчев откри и първото заседание на Общинския съвет на община Сухиндол. Кметът на Сухиндол Пламен Чернев, кметовете на населените места в общината и общинските съветници положиха клетва, след което г-н Чернев получи ключа на Общината.

Ивайло Здравков Отчев беше избран за председател на Общинския съвет след тайно гласуване.

Кметовете на Павликени и Сухиндол положиха клетви днес

<< Sever.bg във Facebook »Докладвай за нередност в статията
Добави коментар