Вход | Регистрация

Манолова остава на поста си

Предложението на ГЕРБ червената депутатка да си отиде от поста не мина

Манолова остава на поста си
Снимка: Булфото

Мая Манолова остава на поста си.

Това реши мнозинството днес. След повече от три часа дебати, с 57 гласа "за", 106 "против" и един "въздържал се" парламентът отхвърли искането на ГЕРБ за предсрочно й отстраняване като зам.-председател на Народното събрание, информира OFFNews.

Според хората на Борисов Манолова се държи арогантно и злоупотребява с правомощията си на зам.-председател на парламента. Особено "обидени" са ГЕРБ от държанието на Манолова вчера, когато в залата се гледаше законът за МВР и проекторешението за създаване на анкетна комисия, която да проучи срещите на президента Плевнелиев с ЕРП-тата.

От ГЕРБ се оплакаха, че Манолова не спазва правилника и прекъсва депутатите, репликира ги и ги коментира.

В защита на Манолова се произнесе председателят на парламента Михаил Миков. То нарече искането за оставка на Манолова "пореден опит за дестабилизиране работата на Народното събрание", а мотивите на ГЕРБ - "несериозни".

Червената депутатка заяви в своя защита, че не се притеснява от обвиненията на опозицията, защото според нея "историята е съшита с бели конци". Тя е категорична, че обвиненията на ГЕРБ не почиват на мотиви и коментира, че ГЕРБ не изтъкват причини, а основанията им почиват на обиди.

Това не е първият път, в който ГЕРБ иска оставката на червеното острие от поста на зам.-председател на парламента. В началото на декември от ГЕРБ се оплакаха, че Манолова използвала срещу техните депутати "груба сила".

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар