Вход | Регистрация

„Дикси - Джаз фест” завърши

Финал на музикалната фиеста сложи Белослава

„Дикси - Джаз фест” завърши
Красимир Христов

След повече от 20 часа джаз-импровизации и много качествена музика, които разтърсиха гражданите и гостите на Велико Търново, четвъртото издание на "Дикси Джаз Фест‘2011" премина при небивал успех и завърши снощи с участието на последните три групи.

Организаторите и домакините на музикалното събитие - "Роял Дикси Бенд" -  стартираха музикалната фиеста в третата вечер. Търновският бенд отдавна е завладял с изпълненията си сърцата на много почитатели на джаза. Публиката ги посрещна възторжено, което потвърждава тезата на Емил Костурков, че диксиленд слушат позитивно настроените хора.

Атрактивни като име и като изпълнение бяха пловдивските музиканти от " Смут и мизерия в Източна Румелия". В стегнатата брас-секция свирят Венелин Георгиев (тенор саксофон), Димитър Льолев (алт саксофон) и Мартин Ташев(тромпет)  Милен Кукошаров (пиано и кийборд), Ангел Дюлгеров (китара) и Младен Димитров (барабани). Публиката прие много добре изпълненията на фънк, джаз и фюжън на шестимата музиканти. На сцената, в тяхно изпълнение прозвучаха  авторски композиции, теми на Хърби Хенкок , пиеси на Майлс Дейвис от неговия електронен период, както и други интересни неща.

Концертът на Белослава & Живко Петров бенд  бе кулминацията на вечерта. С мекия си и магнетичен глас  тя изпя страхотни парчета, като промотира и новият си сингъл "Малка бяла лодка”. По думите й "малко са хората, които почитат душите си и цинично много тези, които мислят, че винаги са прави”.

Със сигурност любителите на джаза биха искали много повече, както наши, така и чуждестранни участия в Търновския Джаз – фест, но дори и този формат доказа, че за това изкуство криза няма – просто трябва любов към музиката.

С нетърпение от Север.бг очакваме изданието догодина, когато, според думите на организаторите, джаз феста ще бъде още по-атрактивен.

 

Фотогалерия от последния фестивален ден можете да разгледате тук.

Интервюта с участниците:

Мирела Величкова: Фестивалът надскочи очакванията ни (Роял Дикси бенд)

Милен Кукошаров: Бендът ни обича да импровизира (Смут и мизерия в източна Румелия)

Белослава: Обичам много да готвя, да пия вино, да се шляя

 

_________________________________________________________________________________

Повече информация за дните на Дикси - Джаз фестивала можете да прочетете в Север.бг или на страницата ни във Фейсбук - тук



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар