Вход | Регистрация
Русе 7°C

Европейската банка за развитие ще помогне на Русе

Кметът Пламен стоилов прие представители на ЕБ у нас по повод сътрудничество в бъдещи проекти

Европейската банка за развитие ще помогне на Русе

Официална среща на кмета на общината Пламен Стоилов с представители на Европейската банка за възстановяване и развитие се проведе в Русе. Тема на посещението беше обсъждането на бъдещи възможности за финансиране на различни проекти.

На срещата присъстваха г-жа Лариса Манастърли – директор на банката за България, Илия Кардашлиев и Иван Церовски – представители на банката, зам.-кметът по европейски въпроси д-р Страхил Карапчански, секретарят на Общината г-н Димитър Генков, както и други членове на екипа на г-н Стоилов.

Представителите на Европейската банка заявиха, че Община Русе е избрана за потенциален партньор, тъй като финансовите й показатели са високи и има ясно изразени капацитет и желание за развитие.

Те увериха, че ще подкрепят развитието на дунавската столица на България. Община Русе е сред първите посетени в страната след встъпването в длъжност на директора за България г-жа Лариса Манастърли.

Делегацията представи на общинското ръководство възможностите за кандидатстване за финансиране от Европейската банка и условията за одобрение.

<< Sever.bg във Facebook >>Докладвай за нередност в статията
Добави коментар