Вход | Регистрация
Русе 13°C

Строят рампа и лодкоубежище на Дунав

Прекратяват процедурата за изработване на план на рибарско селище

Строят рампа и лодкоубежище на Дунав
Снимка: sxc.hu

Инициатива за изграждане на рампа за спускане и изваждане на лодки от река Дунав и два пътни прохода към нея с навеси за лодкоубежище за 10 броя клетки (I етап Рибарско селище), е предприела Община Русе.

Инвестицията ще се реализира в общински имот с площ 38 924 м2. Начинът на трайно ползване е незастроен имот за производствен, складов обект.

Дължината на рампата ще е 64 метра, ширината – 6 метра, с възможност за бъдещо разширение до 20 м. Всяка от 10-те преместваеми гаражни клетки за лодки – лодкоубежище, ще бъде с размери 3,0/8,0 м и височина до 3,5 м.

Първият подход ще бъде от южната страна на обекта, с начало от улица "Капитан Райчо Николов". Трасето ще е с дължина 549 м. Вторият път е разположен във високата тераса на брега на река Дунав и трасето ще следва съществуващ черен общински път, с обща дължина от 586 м. Поради спецификата на терена и възможността от заливане на участъка от повърхностни води, пътят ще се изгради повдигнат с около един метър над терена.

В същото време е прекратена процедурата по реда на Глава шеста от ЗООС за изработване на Подробен устройствен план – План за регулация и застрояване (ПУП-ПРЗ) на рибарско селище на площ от 20 дка, с местоположение УПИ I-302 по плана на гр. Русе.

<< Sever.bg във Facebook >>RuseInfo.net
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар

Fatal error: require_once(): Failed opening required '/var/www/sever.bg/releases/2//Cornerstone/Cache/Item.php' (include_path='.:/usr/share/php:/usr/share/pear') in /var/www/sever.bg/releases/2/vendor/novinite/lib/Shared/SessionManager/Memcached.php on line 57