Вход | Регистрация
Русе 0°C

Зелен ден обявиха младежи във В.Търново

Утре ще направят демонстрация по садене на дървета в парка в кв."Кольо Фичето"

Зелен ден обявиха младежи във В.Търново

Около 30 фиданки ще засадят младежи от няколко организации във Велико Търново, показвайки, че няма нищо трудно в това, да дадеш своя принос в по-зеленото бъдеще на своя град.

На 3 април в при чешмичката в парка на кв."Кольо Фичето" е обявена среща, на която всеки може да се чувства поканен. От 11 ч. ще започне демонстарция по садене на дърво.

Фиданките са предоставени от Община Велико Търново, а инициативата е на младежите от Start It Smart Veliko Tarnovo, които намират съмишленици в лицето на местните организации TarnovoRuns - Групово Бягане и Упражнения и AIESEC.

Доброволците са убедени, че "от нас зависи градът ни да е красив, приветлив и да предразполага младите да се развиват тук!". 

Още една "зелена" акция подготвят членовете на TarnovoRuns - затревяване на утъпкани от пешеходците площи в парк "Дружба", където се провеждат спортните тренировки на търновската организация. Нейни последователи осигуряват семена и торове за целта, които ще бъдат вложени във вече оголените тревни части от парка.Докладвай за нередност в статията
Добави коментар