Вход | Регистрация
Русе 9°C

Изложба и дискусия представят същността на Натура 2000

Тази вечер в Русе ще бъде открита изложбата "Натура 2000 – най-доброто от природата на България и Европа"

Изложба и дискусия представят същността на Натура 2000

Красотата и опасностите пред различни защитени територии разкрива изложбата "Натура 2000 – най-доброто от природата на България и Европа”, която ще бъде открита тази вечер от 17,30 ч. в Екомузея в Русе.

Изложбата се организира от Българска Фондация Биоразнообразие в партньорство с Регионален исторически музей – Русе и Туристическо дружество "Приста”. Тя ще бъде отворена за посещение до 22 ноември т.г.

В нея посетителите ще видят фотоси от Александър Иванов, Богдан Боев, Никол Недевска, Петко Цветков, Стефан Аврамов и Ангел Ашминов, чиито обективи са уловили прекрасни пейзажи, растения и животни.

Показани са и опасностите за природния свят като бракониерство, застрояване и нерегламентиран лов.

В унисон с изложбата в Екомузея ще се състои дискусия на тема "Защитени ли са наистина защитените зони в България?". Тя е насрочена за 28 октомври и ще постави важни въпроси относно същността на Натура 2000 и опититте за промени в нея, как се развива отговорен туризъм.

Гост лектор ще бъде Стефан Аврамов – експерт "Защитени територии и видове". Дискусията се организира по проект "Участие за природа” на Българска Фондация Биоразнообразие, който се финансира в рамките на Програмата за подкрепа на НПО в България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014 г.

<< Sever.bg във Facebook >>

Докладвай за нередност в статията
Добави коментар