Вход | Регистрация
Русе 14°C

Нефтосъбирач и специализиран кораб купуват по проект

Нефтосъбирач и специализиран кораб купуват по проект
Снимка: sxc.hu

Закупуване на два нови специализирани кораба предвижда проектно предложение на ИА "Проучване и поддържане на река Дунав", която става бенефициент по ОП "Околна среда 2007-2013 г.".

Проектът, с който се кандидатства по процедура за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ е "Система за защита на водите на река Дунав от нефтени разливи и контрол върху дейностите по изземване на наносни отложения” и е на стойност 8 млн. лева.

Предвижда се доставка на два плавателни съда – нефтосъбирач, който ще бъде основно средство за борба с нефтените разливи по реката и ще "пенсионира” вече силно амортизирания кораб "Поморие”, и специализиран малък кораб за контрол върху изземването на наносни отложения от реката – функция на Агенцията след промени в Закона за водите през 2010 г.


Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg

 Източник: Арена Медия
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар

Fatal error: require_once(): Failed opening required '/var/www/sever.bg/releases/2//Cornerstone/Cache/Item.php' (include_path='.:/usr/share/php:/usr/share/pear') in /var/www/sever.bg/releases/2/vendor/novinite/lib/Shared/SessionManager/Memcached.php on line 57