Вход | Регистрация
Русе 22°C

Опознай природата интерактивно

Уредниците от Русенския исторически музей ще представят в РИМ – Стара Загора четири презентации по проблемите на околната среда

Опознай природата интерактивно
Снимка: РИМ-Русе

Познанието по проблемите на околната среда чрез методите на интерактивната игра и формирането на гражданска позиция за участие при вземане на решения е целта на проект, който стартира сдружение "Приятели на музея – Русе".

Дейностите по проекта "Иновативно представяне на екологични теми в музейна среда" включват разработване на игра за тъчскрийн (touch screen) специално за Регионален исторически музей – Стара Загора и представена в три модула: "Рециклирането и рационално използване на ресурсите", "Въздухът и как го пазим чист", "Урбанизация, зелени системи и синантропни животински видове".

Чрез създадената игра ще се предостави лесна и достъпна информация относно рационалното използване на ресурсите, разделното събиране на отпадъци, участието на гражданското общество във вземане на решения по проблеми на опазването на околната среда.

До създаване на играта уредниците от Русенския исторически музей ще представят в Регионален исторически музей – Стара Загора четири презентации по проблемите на околната среда.

Широката общественост е главният ползвател на продуктите на проекта.

Позиционирането на интерактивния модул в Регионалния исторически музей ще търси директно посетителите на музея, които годишно достигат до 60 000 души, от които 55% са учащи.

Първата презентация ще се състои на 31 юли 2013 г., сряда, от 18:00 ч. в сградата на Регионален исторически музей – Стара Загора.

Експертите от РИМ – Русе ще представят: Рециклирането и рационалното използване на ресурсите. Случаи от България. Дискусия. Опитът на РИМ – Русе в интерпретативното поднасяне на информация към публика в музейна среда и играта "Блатна енциклопедия".

Втората презентация е обявена за 01 август, четвъртък, от 11:00 ч., отново в сградата на РИМ - Стара Загора.

Експертите от Регионален исторически музей – Русе ще представят: Замърсяването на въздуха и опазването му, здравен риск за хората. Случаи от България. Дискусия. Опитът на РИМ – Русе в интерпретативното поднасяне на информация към публика в музейна среда и играта "Мамути".

Проектът "Иновативно представяне на екологични теми в музейна среда" е финансиран по Дарителска програма на известна марка бира в партньорство с Фондация "Обществен дарителски фонд – Стара Загора”. Общата стойност е в размер на 11 194 лв., а срокът за изпълнение - 5 месеца.Докладвай за нередност в статията
Добави коментар