Вход | Регистрация
Русе 11°C

Птици "нападнаха" РИОСВ

Своеобразната арт-инсталация е по съвместен проект на БДЗП и екоинспекцията

Птици "нападнаха" РИОСВ
БДЗП

За трети пореден път, интериорът на сградата на РИОСВ-Русе е разнообразен с арт инсталация от птици. Проявата е съвместен проект на екип от БДЗП – Русе и РИОСВ- Русе. Целта на инсталацията е чрез средствата на изкуството, да се популяризира международната кампанията "Пролет на живо”.

Вдъхновени от трудностите, които птиците изживяват по време на дълъгия си път обратно към Европа, проектът се стреми да покаже важността на проучването на пролетната миграция. Декупажирани силуети на щъркели, пчелояди, кукувици, бързолети и лястовици - първите предвестници на пролетта, придружени от информация за самите видовете, привличат вниманието на посетителите, приканвайки ги да участват в кампанията.

Чрез реализацията на инсталацията, екипът представя един нов за България жанр в съвременното изкуство – т.нар. Community Art - "Общностното изкуство”. Като артистично движение, то възниква в края на 1960-те в САЩ, Канада, Великобритания, Ирландия и Австралия.


Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bgБДЗП
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар

Fatal error: require_once(): Failed opening required '/var/www/sever.bg/releases/2//Cornerstone/Cache/Item.php' (include_path='.:/usr/share/php:/usr/share/pear') in /var/www/sever.bg/releases/2/vendor/novinite/lib/Shared/SessionManager/Memcached.php on line 57