Вход | Регистрация
Русе 21°C

ТД"Приста"-Русе с награда от Европейската седмица за намаляване на отпадъците

Вчера бяха отличени победителите

ТД"Приста"-Русе с награда от Европейската седмица за намаляване на отпадъците
МОСВ

Русенското Туристическо дружество "Приста" е сред победителите в седмото издание на Европейската седмица за намаляване на отпадъците (ЕСНО). Вчера министърът на околната среда и водите Ивелина Василева награди инициативи, проведени в рамките на кампанията.

Другите победители са Професионалната гимназия по облекло и дизайн "Евридика” – Кърджали, РИОСВ – Смолян, клуб по екология "Таралежите” към ПМГ "Акад. Иван Ценов” - гр. Враца, Фондация "Екоцентрик” и РИОСВ – София, Софийска вода АД. Те ще се състезават за Европейската награда за намаляване на отпадъците.

Инициативите от ЕСНО се състояха в периода 21 - 26 ноември 2015 година под мотото  "Дематериализация – да правим повече с по-малко". Отличие за свои проекти получиха учебни заведения, публични институции, неправителствени организации, представители на бизнеса, които използваха отпадъците като ресурс за създаване на изкуство и доказаха, че тяхното рециклиране спомага за опазването на природата.

Наградите се организират от Асоциацията на еколозите от общините в България, която е и национален координатор на Европейската седмица за намаляване на отпадъците.

<< Sever.bg във Facebook >>Докладвай за нередност в статията
Добави коментар

Fatal error: require_once(): Failed opening required '/var/www/sever.bg/releases/2//Cornerstone/Cache/Item.php' (include_path='.:/usr/share/php:/usr/share/pear') in /var/www/sever.bg/releases/2/vendor/novinite/lib/Shared/SessionManager/Memcached.php on line 57