Вход | Регистрация
Русе 24°C

Дариха Русенски болница с ценна очна апаратура

Дариха Русенски болница с ценна очна апаратура
Снимка: Община Русе

Ретинална камера за ранна диагностика на заболявания на ретината при недоносените деца бе връчена днес на изпълнителния директор на МБАЛ Русе АД д-р Владин Петров.

Дарението беше направено от името на Лайънс клуб "Сексагинта Приста" в присъствието на ръководството на АГ комплекса.

Сред гостите на церемонията бяха и областният управител Венцислав Калчев, неговата заместничка Милена Хинкова и зам.-кметът Димитър Наков. Те поздравиха представителите на Лайънс клубовете за благородния жест.

"Вярвам, че ползотворното съвместно сътрудничество между Лайънс клубовете ще продължи в името на здравето и добруването на всички русенци. Убеден съм, че най-голямото дарение, правено до момента на Русенската болница, ще бъде високо оценено, както от екипа на лечебното заведение, така и от неговите пациенти", подчерта Димитър Наков.

Закупуването на очния скенер се е осъществило, както с финансовата подкрепа на Лайънс клуб "Истър" и Младежки "Лайънс клуб", така и на Лайънс Интернешънъл, чрез проект на Лайънс клуб "Сексагинта Приста” за 57 000 долара, както и с проекти в две поредни години, с които са участвали в дарителската кампания на Райфайзен Банк "Избери да помогнеш”.

<< Sever.bg във Facebook >>Докладвай за нередност в статията
Добави коментар