Вход | Регистрация
Русе 21°C

Откриха Център по клинична невропсихология

Центърът организира безплатни скринингови изследвания и консултации всяка първа и трета сряда на месеца

Откриха Център по клинична невропсихология
Снимка: sxc.hu

Към Отделение по функционална диагностика на нервната система в МБАЛ-Русе АД вече е открит Център по клинична невропсихология, в който работят д-р Нели Петрова – невролог, началник на отделението, и г-жа Анжела Щрос – клиничен психолог.


Извършва се невропсихологично изследване и диагностика на пациенти с паметови нарушения, отклонения в емоционално-поведенческата сфера и затруднения при справяне с ежедневните си дейности. Целта на екипа е да се извършва ранно и адекватно диагностициране на лицата с повишен риск за развитие на деменция; изграждане на правилен терапевтичен подход с оглед значимо снижаване на заболеваемостта, а оттам и на големите разходи, които изисква обгрижването на болни с проявена деменция.


Пациентите могат да бъдат хоспитализирани по клинична пътека (за провеждане на специализирани невропсихологични, невроизобразяващи и лабораторни изследвания) или амбулаторно да бъдат изследвани срещу заплащане.


Различните форми на деменция - Болест на Алцхаймер, съдова, смесена и др., според становище на експертите от Световната здравна организация, са едни от най-значимите  здравни и социални проблеми на 21-ви век, нареждайки се до съдовите и онкологичните заболявания.

 

Поради изключителната медико-социална значимост на това разрушаващо човешкия интелект състояние и при липсата на висококвалифицирано амбулаторно звено в региона, специализираният екип от МБАЛ-Русе АД ще провежда безплатни скринингови изследвания и консултации всяка първа и трета сряда на месеца при предварително записване на телефон 082/887 388.


Центърът се намира в Терапевтичен блок (стара сграда) на МБАЛ-Русе, III етаж, Диагностично-консултативен блок – кабинет № 8.


<< Sever.bg във Facebook >>Докладвай за нередност в статията
Добави коментар