Вход | Регистрация
Русе 15°C

Силви Вартан с грижа за бебетата в Русе

Нейната фондация дари неонатологията с два апарата

Силви Вартан с грижа за бебетата в Русе
Снимка: Булфото

Два апарата за бебета дарява асоциацията на френската певица от български произход Силви Вартан на болницата в Русе. Те са на стойност 50 000 евро и са предназначени за неонатологичното отделение на лечебното заведение.

Това са нов ултравиолетов инкубатор за лечение на жълтеница и камера за стерилен ламинарен поток за най-малките пациенти. Новородените се раждат с различна степен на жълтеница, но една част от тях имат нужда от фототерапия, за да не се стига до смяна на кръвта.

Дарението официално ще бъде връчено утре. На събитието ще присъстват председателят на асоциацията "Силви Вартан за България" Теофана Теохарова и проф. д-р Емилия Христова – експерт.

Силви Вартан е френско-българска певица от арменски произход и киноактриса, родена в България. Тя е една от първите рок певици във Франция.

Първият й концерт у нас е на 10 октомври 1990 г. - 38 години след като напуска България. След него певицата създава фондация "Силви Вартан за България" с цел да помага на българските деца.

През 2007 година Силви Вартан беше в делегацията на френския президент Никола Саркози, като прояви особена активност за защитата на българските медици по цлия свят.

В много интервюта френската звезда твърди, че се чувства истинска българка. Моето сърце винаги бие за България, често казва певицта. 

<< Sever.bg във Facebook >>Източник: Дунав Мост
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар