Вход | Регистрация
Русе 11°C

Ще преглеждат безплатно за перде на окото в Русе

Ще преглеждат безплатно за перде на окото в Русе
Снимка: Thinkstock/Guliver

Очното отделение на МБАЛ "Медика" в Русе обявява последната среща на Училището по катаракта преди лятната ваканция.

Училището бе основано за борба с най-често срещаното очно заболяване – старческото перде – и е насочено предимно към възрастните хора. От старта му през април 2013, екипът на д-р Стела Шаханова е констатирал и отстранил заболяването при стотици пациенти от Русе и региона.

По време на срещите с лекарите, всички желаещи получават информация за катарактата, начините на справяне с нея, както и безплатен преглед на очите.

Последната среща на Училището по катаракта преди летните отпуски ще бъде в четвъртък, 26 юни от 11.30 ч. с предварително записване на телефон 0887059009. Записването е необходимо, тъй като местата са ограничени. След летните отпуски, срещите по програмата ще се възобновят.

Операцията за катаракта е една от най-често извършваните в офталмологията. Очното перде е главна причина за загуба на зрението при хора над 55-годишна възраст.

<< Sever.bg във Facebook >>Докладвай за нередност в статията
Добави коментар

Fatal error: require_once(): Failed opening required '/var/www/sever.bg/releases/2//Cornerstone/Cache/Item.php' (include_path='.:/usr/share/php:/usr/share/pear') in /var/www/sever.bg/releases/2/vendor/novinite/lib/Shared/SessionManager/Memcached.php on line 57