Вход | Регистрация

Русе 21°C

Италианците са възхитени от балета на Русенската опера

Русенските балетисти жънат успехи от турнето си на големите италиански сцени

Балетът на Русенската държавна опера покорява сцените в Италия. Турнето на русенския балет започна още в средата на декември с постановките "Лебедово езеро”, "Лешникотрошачката” и "Спящата красавица”. Предстоят още четири спектакъла в Пиза и Равена.

Хореограф-постановчик е ръководителката на русенския балет Марияна Захариева, а сценографията е на русенската художничка Еслица Попова.

В трупата на балетистите от Русе солират прима-балерината на Русенската опера Весела Василева, както и солистите от Софийската опера Веса Тонова, Марта Петкова, Трифон Митев, Емил Йорданов, Никола Хаджиянев и Калоян Бояджиев.

Италианските медии навсякъде отбелязват красотата на постановките на българските балетисти. Белязани с успех бяха представленията на русенския балет в Милано, Болоня, Римини, Венеция и още много градове. В навечерието на новогодишната нощ за втора поредна година италианските почитателите на балетното изкуство предпочетоха компанията на сусенския балет с постановката на "Лешникотрошачката".

 

 

________________________________________________________________________________

Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg



Русе инфо
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар