Вход | Регистрация
Русе 14°C

Канят на джаз в музея

Канят на джаз в музея

    Регионален исторически музей – Русе кани любителите на качествената музика на джаз. Началото е от 19.00 ч. на 27.03.2017 г. (понеделник) в зала "Княз Александър I" на Историческия музей. Борис Петров (кларинет, саксофон), Милен Кукошаров (пиано) и Веселин Веселинов - Еко (бас) ще представят програмата "Moon River”, посветена на река Дунав. Ще прозвучат нови аранжименти на известни джаз стандарти, както и необичайни за типичния джаз репертоар пиеси на Астор Пиацола и Ерик Сати.

   Проектът "Джаз в Музея" на Сдружение "Кауза Култура" се състои от цикъл от 12 концерта, изпълнени от водещи български джаз музиканти в 12 музея в страната. Всеки концерт съдържа, както световно известни произведения, така също и авторска музика от съвременни български композитори на джаз. Проявата стартира от русенския музей, а след това ще се осъществи и в градовете София, Пловдив, Кърджали, Плевен, Стара Загора, Шумен, Варна, Разград, Габрово и Велико Търново. Съдържанието и изпълнителите във всеки от градовете са различни, което ще позволи една и съща публика да "следва" концертите в различните градове.

  В Русе проектът "Джаз в музея" се реализира в партньорство с Регионален исторически музей – Русе. Входът е 4 лв. Залата е с ограничен брой места.
 

източник: dariknews.bgДокладвай за нередност в статията
Добави коментар

Fatal error: require_once(): Failed opening required '/var/www/sever.bg/releases/2//Cornerstone/Cache/Item.php' (include_path='.:/usr/share/php:/usr/share/pear') in /var/www/sever.bg/releases/2/vendor/novinite/lib/Shared/SessionManager/Memcached.php on line 57