Вход | Регистрация
Русе 17°C

Коледарско шествие в центъра на Русе

Коледарско шествие в центъра на Русе
Снимка: Община Русе

Традиционното русенско коледуване започва днес от 12:00 ч. в центъра на града. Коледарски групи от с. Тетово, кв. "Средна кула” и с. Николово ще пресъздадат обичания българския обичай.

Шествието на коледарите ще премине по три лъча - от Градските хали, пл. "Хан Крум” и пл. "Св. Троица” до центъра на града, където групите ще се срещнат. Характерните за Бъдни вечер обичаи ще "оживеят" в Русе с наричания за здраве, берекет и благополучие.

Тази година основен домакин на коледуването ще бъде фолклорната група от с. Тетово. По традиция коледарите ще бъдат посрещнати от кмета на Русе – г-н Пламен Стоилов.

Всички участници и гости ще имат възможност да опитат от традиционната коледна баница, осигурена за поредна година от хлебопекарна "Филаделфия”. Събитието е част от Коледно-новогодишния фестивал, организиран от Община Русе.

<< Sever.bg във Facebook >>Докладвай за нередност в статията
Добави коментар

Fatal error: require_once(): Failed opening required '/var/www/sever.bg/releases/2//Cornerstone/Cache/Item.php' (include_path='.:/usr/share/php:/usr/share/pear') in /var/www/sever.bg/releases/2/vendor/novinite/lib/Shared/SessionManager/Memcached.php on line 57