Вход | Регистрация
Русе 14°C

ОДМВР - Русе първи на Зонално първенство по полицейска лична защита

ОДМВР - Русе първи на Зонално първенство по полицейска лична защита

На 20 и 21 април 2017 г. в гр. Габрово се проведе Зонално първенство по полицейска лична защита за служители на МВР. Проявата е част от Спортния календар за 2017 г. на "Спортна асоциация” – МВР. В състезанието участваха представители от спортните клубове на ОДМВР - Плевен, ОДМВР - Ловеч, ОДМВР - Велико Търново, ОДМВР - Габрово, ОДМВР - Русе, ЗЖУ - Плевен. Областна дирекция на МВР – Русе бе представена от два отбора, с водач и треньор Станислав Станчев, главен инструктор по полицейска лична защита на ОДМВР – Русе, който бе и главен съдия в състезанието. Отборът "ОДМВР–Русе І" бе в състав – Александър Йорданов и Светослав Бодуров, а отборът "ОДМВР – Русе ІІ" в състав Милен Атанасов и Иванил Стефанов.

Първият русенски отбор се класира на първо място в състезанието, а вторият зае третата позиция. На финала нашите представители се пребориха за титлата, след игра с отбора на домакините от ОДМВР – Габрово. Отборите на ОДМВР – Русе се класират за участие в предстоящото Републиканско първенство на МВР, което ще се състои в края на месец август тази година в Кранево. Спортът "Полицейска лична защита” е създаден за практикуване от служителите с полицейски правомощия и се явява съществена част от целия процес на обучение в системата на МВР. Дисциплините са с подчертано специализиран характер и симулират ситуации близки до реалните. Независимо, че придобитите умения се изграждат в един процес, подчинен на спортни правила, необходими са решителни, безкомпромисни и творчески действия. Постигнатите спортни резултати са показател за равнище на професионална подготовка. Целта при упражняването на спорта "Полицейска лична защита” е изграждане и запазване на постоянно високо ниво на тренираност на полицейските служители през целия трудов път. 

източник: dariknews.bgДокладвай за нередност в статията
Добави коментар

Fatal error: require_once(): Failed opening required '/var/www/sever.bg/releases/2//Cornerstone/Cache/Item.php' (include_path='.:/usr/share/php:/usr/share/pear') in /var/www/sever.bg/releases/2/vendor/novinite/lib/Shared/SessionManager/Memcached.php on line 57