Вход | Регистрация
Русе 15°C

Русенци начело с кмета "На върха на ножа"

Русенци начело с кмета "На върха на ножа"
Снимка: Община Русе

Кулинарно състезание за непрофесионалисти "На върха на ножа" се проведе за първи път в Русе.

9 отбора взеха участие, като в тях се включиха представители на различни институции в град Русе и по един ученик от Професионалната гимназия по туризъм "Иван П. Павлов”.

Първото място спечели актьорът Илия Деведжиев с испанска паеля. В неговия отбор се включи Теодора Иванова от Гимназията по туризъм, която веднага получи предложение за работа от собственика на ресторант "Балкантурист”.

На второ място се класира Пламена Енчева от филиала на Русенския университет в Разград. Предметни награди спечелиха и останалите участници в надпреварата, а призът на журито отиде при Десислава Тихолова от Регионалния исторически музей.

Печена пъстърва и картофи соте с билкова коричка донесоха трета награда на Елена Ангелова от дирекция "Икономика и управление на собствеността" в Община Русе.

Председател на журито беше Ивайло Димитров –шеф-готвач и председател на Клуб на професионалните готвачи – град Русе. Шеф-готвачите Живко Димитров и Петър Атанасов се изявиха като членове на журито.

"Няма да крия, че когато имам време, ми доставя огромно удоволствие да готвя. Всичко, което видях на това състезание, е впечатляващо”, заяви кметът Пламен Стоилов, който награди участниците и заяви пълната подкрепа на Община Русе и за следващото издание на конкурса.

<< Sever.bg във Facebook >>

 Докладвай за нередност в статията
Добави коментар

Fatal error: require_once(): Failed opening required '/var/www/sever.bg/releases/2//Cornerstone/Cache/Item.php' (include_path='.:/usr/share/php:/usr/share/pear') in /var/www/sever.bg/releases/2/vendor/novinite/lib/Shared/SessionManager/Memcached.php on line 57