Вход | Регистрация
Русе 14°C

Бивша учителка дари 1000 евро за математиците

Севда Цветанова направи дарение на фонг "Математика на бъдещето", който подпомага ученици да участват в състезания

Бивша учителка дари 1000 евро за математиците
МГ "Баба Тонка" - Русе

1000 евро дари бивша учителка на Фонд "Математика на бъдещето” към МГ”Баба Тонка” в Русе. Севда Цветанова е била учителка по английски език в Математическата гимназия, а към момента работи в Дубай и е докторант по съвременна история на Европа в Италия.

Над 70 хил.лв. са събрани вече във фонда от създаването му през март 2013 година. Той беше основан по инициатива на бизнесмена Иван Иванов с цел набиране на средства за участие на възпитаници на гимназията в математически състезания в чужбина.  

Първата инициатива, която беше подкрепена с дарените средства от Фонда беше пътуването на шестокласници от училището до Хонг Конг за участие в международно състезание по математика. От там, отборът на Русенската математическа гимназия се завърна с бронзов медал и купа. От там, отборът на Русенската математическа гимназия се завърна с купа за трето отборно място и сребърен медал за Радомир Пеев. 

Програмата на Фонд "Математика на бъдещето” включва подпомагане на участието на ученици в надпревари и в други области на науката, както и в спортни състезания. Специално място в нея имат и учителите и ръководството на гимназията.

 

<< Sever.bg във Facebook >>Докладвай за нередност в статията
Добави коментар