Вход | Регистрация

Русе 21°C

Интегрират деца от малцинствата

Интегрират деца от малцинствата
Снимка: sxc.hu

Днес в Русе бе представен проект "Образователна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства". Той се финансира по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси", схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ "Образователна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства".

Проектът бе представен от Сашо Щерев, който е началник на отдел "Образование, младежки дейности и спорт" в Община Русе.  Бенефициент по проекта е Общината, а партньори са ОУ "Алеко Константинов", ОУ "Братя Миладинови" и ОУ "Никола Обретенов". Продължителността му е 15 месеца.

Целите на проекта са: създаване на условия за социална реализация на ученици от етническите малцинства чрез подобряване на условията за равен достъп до образование и обучение; Повишаване мотивацията им за участие в образователния процес; Повишаване на капацитета на учителите за работа с деца от малцинствените групи.

Основните дейности по проекта са провеждане на две обучения, сформиране и дейност на клубове по интереси и организиране на фестивал. Чрез тях се очаква да се повиши грамотността на децата от етническите малцинства и да бъдат съхранени културната идентичност и толерантността към другите.

Ангажирани с инициативта ще са 15 учители като ръководители и 180 ученици от различни етнически групи като членове на клубовете.

 

 

 


Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар