Вход | Регистрация
Русе 21°C

Нови отличия за русенските математици

Възпитаници на МГ"Баба Тонка" в Русе се представиха достойно на състезания в Македония и Румъния

Нови отличия за русенските математици
МГ"Баба Тонка"

С поредни отличия се завърнаха русенските математици от състезания в Македония и Румъния. Участието на учениците беше подпомогнато от Фонд "Математика на бъдещето”.

Едно второ, едно шесто място и специална награда за нестандартно мислене спечелиха възпитаници на МГ "Баба Тонка”-Русе от Третата олимпиада по експериментална физика ЕРО 3, която се проведе в началото на месеца в гр. Куманово, Македония.

Отличените са Матю Машков от VІІ "а” клас, който спечели ІІ място във възрастова група 7 – 8 клас. Радослав Димитров от ХІ "а” клас стана шести във възрастова група 11 – 12 клас, а със специална награда за нестандартно мислене беше удостоена Симона Тодорова от Х "а” клас.

Ръководител на русенската група беше Диана Йорданова – старши учител по физика и астрономия - се включи в квалификационен курс за решаване и съставяне на експериментални задачи по физика.

Две момчета от МГ"Баба Тонка" спечелиха трето място и специална награда от Международното състезание Robochallenge 2015, провело се в Букурещ, Румъния.

Това са Васил Атанасов от XII "в” клас и Ивайло Петков от Х "г” клас от Клуба по роботика, които се състезаваха под ръководството на Донка Симеонова – старши учител по информатика и информационни технологии.

Нови отличия за русенските математициМГ"Баба Тонка"

<< Sever.bg във Facebook >>Докладвай за нередност в статията
Добави коментар