Вход | Регистрация
Русе 13°C

Над 1600 литра нелегално гориво задържаха митнически инспектори

Над 1600 литра нелегално гориво задържаха митнически инспектори
Служители от отдел "Митническо разузнаване и разследване" на Митница-Русе задържаха над 1600 литра нелегално гориво, пренасяно във варели в товарното помещение на ван с българска регистрация. На 12 септември, при извършен обход в района на бул. "България" в град Русе, инспекторите от сектор "Оперативен контрол" забелязват съмнителен автомобил "Фиат Дукато". Със светлинно-звуков сигнал автомобилът е спрян за проверка. В товарното помещение на микробуса са открити 8 броя метални варели, съдържащи синя течност с мирис на нефтопродукт.

Общото измерено количество на горивото в 8-те съда е 1622 литра. От шофьора на превозното средство и спътника му са поискани документи за произход на петролния продукт и платен или начислен акциз. Те не могли да предоставят такива документи и горивото е задържано. От откритата стока са взети проби за лабораторен анализ. Двойният размер на дължимия акциз за установеното гориво възлиза на 2100лв. Административнонаказателно производство предстои да бъде образувано във връзка със случая. 
източник: dariknews.bg 


Докладвай за нередност в статията
Добави коментар

Fatal error: require_once(): Failed opening required '/var/www/sever.bg/releases/2//Cornerstone/Cache/Item.php' (include_path='.:/usr/share/php:/usr/share/pear') in /var/www/sever.bg/releases/2/vendor/novinite/lib/Shared/SessionManager/Memcached.php on line 57