Вход | Регистрация
Русе 21°C

Областният управител на Русе се срещна с протестиращи

Областният управител на Русе се срещна с протестиращи
Снимка: Булфото

Областният управител на Русе Венцислав Калчев се срещна с част от протестиращите пред сградата на Общинска и Областна администрация, живеещи в блока на бившото АОНСУ.

Управителят на Плевенска област прие в кабинета си шестима от недоволните, сред които беше и домоуправителят Иван Марчев.

Калчев заяви, че ще осигури пълното съдействие на Областна администрация за разрешаването на проблемите на живущите на бул. "Гоце Делев" № 35.

По време на разговорите стана ясно, че живеещите в някогашното АОНСУ изискват за промяна на статута на мястото, в което са домовете им. Към момента сградата е административна, а не жилищна, каквато функция изпълнява всъщност.

Без тази промяна русенците, които живеят в този блок не могат да получат персонални партиди за ток и вода. За да се реши проблема обаче, трябва да се намеси Общинският съвет на Русе.

След втората работна среща, която се проведе по-късно стана ясно, че се налага да се организира общо събрание на живущите от цялата сграда. На него трябва да бъде избран упълномощен представител, който да поиска от Енерго-про разкриване на нова партида на живущите. Така ще се достигне до разсрочено плащане на задълженията и пускане на тока.

Всички участници в срещата, сред които заместник-областните управители, кмета на община Русе Пламен Стоилов, домоуправителя Иван Марчев и Христофор Филев, управител на РОЦ Русе и Разград на Енерго-про Мрежи АД, изразиха своето желание и готовност да съдействат за разрешаването на проблемите на гражданите.

Заместник-областният управител Милена Хинкова се ангажира лично с провеждането на среща с адвоката на живущите в блока на бившото АОНСУ. Така тя ще може да ги информира относно всички необходими стъпки, които следва да предприемат за разрешаване на казуса.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар