Вход | Регистрация
Русе 3°C

Опелото на тримата загинали духовници ще е днес в Басарбовския манастир

Опелото на тримата загинали духовници ще е днес в Басарбовския манастир

Канцеларията на Русенската св. митрополия известява, че след като бе своевременно уведомена от компетентните органи за приключването на следствените действия по трагичния инцидент от 4 май т. г., при който скоропостижно загинаха архим. Антоний, свещ. Венелин Попов и йеродякон Софроний, клирици на Русенска епархия, опелото над тленните останки на тримата духовници ще бъде извършено днес на 12 юни 2017 г., понеделник, от 11.30 ч. в Басарбовската св. обител, когато се навършват и 40 дни от тяхната кончина.

В същия ден, от 8.30 ч. сутринта, в манастирския храм "Св. Преображение” ще се отслужи и заупокойна св. литургия. Тленните останки на архим. Антоний и йеродякон Софроний ще бъдат погребани в монашеското гробище в Басарбовския манастир, а тленните останки на свещ. Венелин Попов ще се положат в двора на храм "Св. Архангел Михаил” в с. Нисово, Русенско, където той служеше до своята кончина. 

източник: dariknews.bgДокладвай за нередност в статията
Добави коментар

Fatal error: require_once(): Failed opening required '/var/www/sever.bg/releases/2//Cornerstone/Cache/Item.php' (include_path='.:/usr/share/php:/usr/share/pear') in /var/www/sever.bg/releases/2/vendor/novinite/lib/Shared/SessionManager/Memcached.php on line 57