Вход | Регистрация
Русе 21°C

Откраднаха две агнета от баба

Откраднаха две агнета от баба
Снимка: sxc.hu
Повече за:

На 26 февруати около 02:10 часа , в полицията е постъпил сигнал за хулиганска проява в денонощен магазин на ул. "Рила" в Русе. Изпратеният на място екип на Първо РУП е документирал следното: 27-годишният Д.Б. от Русе, във видимо нетрезво състояние отправил обидни думи към продавача в магазина Г.З. /31 г./

От своя страна Г.З. излязъл от магазина и му нанесъл удар с юмрук в областта на главата. С тези си действия двамата нарушили обществения ред и предизвикали възмущението на гражданите, станали свидетели на проявата им. Случаят е документиран по Указа за борба с дребното хулиганство, на двамата мъже са съставени актове, а с срешение на районния съд на нарушителите са им наложени глоби от по 150 лв.

В Първо РУП – Русе са постъпили сигнали за вломна кражба в маза на блок и за разбит автомобил. Престъпленията са станали в Русе на 26 срещу 27 февруари. В първия случай, в избеното помещение на ул. "Стоян Михайловски"са влязли след счупване на катинар на халка, отнети рибарски принадлежности и велосипед, които са заявени на стойност за около 1000 лв.

В другия случай в автомобил, който е бил оставен паркиран на ул." Даме Груев" е отнет CD-плеър и две флаш памети. На местопрестъпленията са извършени огледи от дежурна оперативна група на Първо РУП и са заведени досъдебни производства.

На 26 февруари в РУП – Две могили, малко преди 20:00 часа, е получен сигнал от стопанка от Острица, че от дома й липсват две агнета. Веднага е започнало изясняване на случая. От извършените процесуални действия се е установило, че по-рано през деня, жената е сключила сделка с непознати за нея лица за продажба на четири овце, за което е получила сумата от 600 лв.

Около 19:15 часа лицата се върнали при нея, за да натоварят животните, но пожелали да получат и две агнета към заплатената сума. Стопанката не се съгласила и развалила сделката като влязла в дома си, взела сумата от 600 лв и ги върнала на непознатите. Те си прибрали парите и тръгнали. След заминаването им обаче жената установила, че в стопанството й липсват две агнета от кошарата. Оценява нанесената й щета на стойност 420 лв. Случаят е документиран и е образувано досъдебно производство.


Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg



ОДМВР-Русе
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар